us02web.zoom.us/webinar/register/WN_orc45cICT3KsrAMlGbDh-w

P R O G R A M

Türk Amerikan Dernek Başkanlarının 29 Ekim Mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nde Güç Odaklarının Mücadelesi 1923-61

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ
Türk Silahlı Kuvvetleri 26. Genelkurmay Başkanı

Moderator: Orhan Ilgaz Ülger
Geçmiş Dönem Başkanı, Turkish American Cultural Alliance of Chicago

Cumhuriyetin Getirdiği ve Korumaya Çalıştığımız Değerler

Zeynep Oral
Gazeteci, Yazar, İnsan Hakları Savunucusu

Moderator: Aydın Durgunoğlu,
Başkan, Turkish American Association of Minnesota

Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar

Alaturca Connection
Nurdan Çivi ve Arkadaşları

* * *

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ

İlker Başbuğ 1943 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. 1962’de Kara Harp Okulu’ndan, 1963’te Piyade Okulu’ndan mezun oldu. 1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yaptı. 1973’te Kara Harp Akademisi’ni kurmay subay olarak bitirdikten sonra Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanlığı’nda Karargâh Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Belçika/Brüksel’de NATO Uluslararası Askeri Karargâhı’nda Cari İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 247. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini sürdürdü. İngiltere Kara Harp Akademisi ve NATO Savunma Koleji’ni de bitiren Başbuğ, 1989’da Tuğgeneralliğe terfi etti. Bu rütbeyle Belçika/Mons’ta Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı’nda (SHAPE) Lojistik ve Enf. Daire Başkanlığı ile 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1993’de Tümgeneralliğe terfi etti. Ardından Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve Belçika/Mons’ta Milli Askeri Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1997’de Korgeneral olan Başbuğ, 2. Kolordu Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2002’de Orgeneralliğe terfi etti. Bu rütbe ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2010’da emekliye ayrıldı. Başbuğ, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Pakistan İmtiyaz Nişanı, TSK Şeref Madalyası, Gambiya Özel Şeref Madalyası, ABD Liyakat Madalyası, Arnavutluk Altın Kartal Madalyası ve Kore Cumhuriyeti Tongil Liyakat Madalyası sahibidir. İlker Başbuğ Terör Örgütlerinin Sonu (2011), 20.Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal (2012), 20.Yüzyılın En Büyük Lideri Atatürk (2012), Suçlamalara Karşı Gerçekler (2013), Nasıl Bir Türkiye (2015), Ermeni Suçlamaları ve Gerçekler (2015), Unutulan Ada Kıbrıs (2016), Sorunlarla Yüzleşmek (2017 ), Osmanlıdan Cumhuriyet’e Güç Odaklarının Mücadelesi (2018) Türkiye Cumhuriyeti’nde Güç Odaklarının Mücadelesi(2019) adlı 11 kitap yazmıştır. Ayrıca kendi yazdığı Atatürk hakkındaki kitaplardan esinlenerek 2017 yılında 42. si verilen İsmet Küntay ödül töreninde “En İyi Oyun Yazarı” ödülüne “Mucize”adlı tiyatro eserini yazarak layık görülmüştür.


Zeynep Oral

Gazeteci ve yazar. İnsan Hakları savunucusu, Feminist, Barış eylemcisi, Sayısız Sivil Toplum Örgütünün kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Halen PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanı. Gazeteciliğe “Yeni Gazete’de başladı (1967) 68-2002 yıllarında Milliyet’te tiyatro eleştirmeni, muhabir, köşe yazarı, yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Halen Cumhuriyet Gazetesi’nde çalışmaktadır. 1972’de arkadaşlarıyla Milliyet Sanat Dergisi’ni kurdu , 30 yıl kadar yöneticileri arasında yer aldı. Türkiye’nin aydınlık insanları, onu Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ulaşan bu dergiyle tanıdı. Sanat ve kültür, kadın hakları ve insan hakları konularında yazılarıyla sayısız ulusal ve uluslararası ödül kazandı. 2011 IPI (Uluslar arası Basın Enstitüsü) Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü, 2016 Katalan PEN “Özgür Ses Ödülü” ; 2000 UNESCO – Barış Anneleri Ödülü, 1995 İ.Ü. İletişim Fakültesi “İletişim Ustaları Onur Ödülü” kazandığı ödüllerin kimileridir. Yazılarında, ülkedeki toplumsal olaylarla, sanatsal olaylar arasında köprüler kurdu, evrensel ve çağdaş değerleri yüceltip paylaştı. Yedi torunu yayınlanmış 20 kitabı vardır. “Kadın Olmak” kitabı, bu ülkede birçok genç insanın, kadın sorunlarına yönelmesine, genç kuşak feministlerin yetişmesine yol açtı, çeşitli kuruluşların ödüllerini kazandı.

 

 

ALATURCA CONNECTION

Alaturca Connection, San Francisco’nun tanınmış müzisyenlerinden oluşan bir Türk müziği grubu. Grup üyeleri, geldikleri değişik kültür ve etnik kökenin zenginliğini, geniş müzik bilgi ve tecrübelerini grubun yaptığı müziğe yansıtıyorlar. Balkan, Roman, Türk müziğinden oluşan zengin repertuvarıyla grup, geleneksel ile modern arasında bir köprü kuruyor. Aktif konser programının yani sıra grup aynı zamanda sosyal projelere de destek veriyor; Geleceğe Şarkılar adı altında her sene düzenlediği konserin bütün gelirini, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) aracılığıyla Türkiye’deki kız çocuklarının eğitimine gönderiyor. (facebook.com/AlaturcaConnection)

Vokal
Nurdan Çivi
Ud, gitar
Haluk Keçelioğlu
Keman
Younes Makboul
Davul
Faisal Zedan, Sam Foster
Saz
Ümit Yılmaz
Bas
Mansour Ghanbari

* * *

Assembly of Turkish American Associations (ATAA)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Programına desteklerinden
ötürü aşağıda adı geçen derneklere teşekkür eder.

American Turkish Association of Washington, DC | ATADC
Association of Turkish Americans of Southern California | ATASC
Empowering the Turkish American Community | ETAC
Florida Turkish American Association| FTAA
Maryland American Turkish Association | MATA
Turkish American Association of Alabama | TAAA
Turkish American Association of Arizona | TAAAZ
Turkish American Association of California | TAAC
Turkish American Association of Central Ohio | TAACO
Turkish American Association of Minnesota | TAAM
Turkish American Cultural Alliance | TACA
Turkish American Cultural Association of Michigan | TACAM
Turkish American Cultural Society of Colorado | TACSCO
Turkish American Association of North Texas | TURANT
Turkish American Society of Northeastern Ohio | TASNO