Seda Turhan 
1982 yılında Istanbul’da dogdu. Ilk ve orta öğrenimini Istanbul’da tamamladı. Lisans derecesini Istanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde bitirdi. Deniz Ulastirma Isletme Mühendisi ve Vardiya Zabiti olarak Arkas Holding Deniz Ticaret Filosu’nda baslayan deniz kariyeri Uzakyol Kaptani olarak sürmüş ve 2017 yılına kadar devam etmiştir. Arkas Deniz Ticaret Filosundaki konteyner gemilerinde, Uzakyol Vardiya Zabiti (3. Ve 4. Kaptan), Uzakyol 1. Zabiti (2.Kaptan) ve Uzakyol Kaptani olarak gorev yapmistir. Sonrasında ofis calismalarina başlayarak çeşitli projelere danismanlik yapmistir. TMMOB Gemimo (Gemi Makineleri Isletme Mühendisleri Odası) bünyesinde 2015 yılında Kadin Calışma Grubu kurmuş ve baskanligini yurutmustur. Bu donemlerde 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Yakamoz: Deniz ve Kadin Sempozyumlarinin Duzenleme Kurulu Baskanligini yapmistir. 2016-2018 TMMOB GEMIMO (Gemi Makineleri Isletme Mühendisleri Odası) Genel Sekreterliği gorevini sürdürmüştür.  
 
Ayni zamanda WISTA (Women International&Trading Association) Turkiye, WISTA USA, DEFAMED (Denizcilik Fakültesinde Mezunlar Derneği) üyesidir. 
 
Domer Trade ve Domer Marine’i kendisi gibi denizci olan arkadaşı Gemi Makineleri Isletme Mühendisi Derya Yenice Ofluyla birlikte  2017 yılı sonlarinda Florida’da kurup, 2018 yılından itibaren burada yasamaya baslamistir. Evli ve bir kez çocuğu annesidir.

By FTAA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *